

Του Ονασαγόρα
Το Εθνικό Συμβούλιο και τα δύσκολα
Στα πολύ δύσκολα θα βρεθεί το Εθνικό Συμβούλιο την Τετάρτη το οποίο θα συνέλθει για το Κυπριακό και ειδικά για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση, αν τα καταφέρουν, για το πως πρέπει να ενεργήσουμε ως κράτος σε περίπτωση που ο Ερντογάν ανακοινώσει άνοιγμα του Βαρωσιού και άλλες προκλήσεις στην κατεχόμενη πόλη.
Ήρθε η ώρα ο καθένας και όλοι μαζί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κριθούν και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου και ενώπιον της κοινωνίας. Και όλα αυτά σε μια στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως ελάχιστα μπορούν να γίνουν, παρά τις δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ, ακόμα και από την Ρωσία ενώ από τα Ηνωμένα Έθνη παρατηρείται ανησυχητική βουβαμάρα.
Η επιτυχία της Ειρήνης και ο υπερμαχητής
Η στήλη συγχαίρει μαζί με όλους την Ειρήνη Χαραλαμπίδου για την εκλογή της ως αντιπροέδρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμούς για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια επιτυχία που την κατέκτησε όπως και άλλες με το σπαθί της. Παρά τα όσα αρνητικά κατά καιρούς έχω επισημάνει για τη δράση της ποτέ δεν αμφισβήτησα την μαχητικότητά της. Ούτε και το ευρωπαϊκό της μέλλον. (Γι’ αυτό θα επανέλθουμε).
Η Ειρήνη έλαβε για την εκλογή της πολλά συγχαρητήρια από πολλούς, ακόμα και από τον ίδιο τον Αναστασιάδη, τηλεφωνικώς.
Όλοι όσοι της απηύθυναν συγχαρητήρια το έκαναν αναδεικνύοντας τη δική της, προσωπική επιτυχία στην εκλογή της στο συγκεκριμένο πόστο. Υπήρξε και ένας που μέσα από τα συγχαρητήρια προς την Ειρήνη επεδίωξε να προτάξει ξανά το εγώ του. Πρόκειται για τον ανεπανάληπτο Οδυσσέα-Τσακ Νόρις ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στην @Xaralambidou για την εκλογή της στην τιμητική θέση Αντιπροέδρου της @oscepa. Αποδεικνύεται ότι στο εξωτερικό οι μαχητές κατά της διαφθοράς τυγχάνουν της δέουσας αναγνώρισης. Εύγε αγαπητή Ειρήνη. Αποδεικνύεις ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο χώρα διαφθοράς».
Αχ αγαπητέ μου Οδυσσέα, κανένας δεν έγινε προφήτης στον τόπο του, ακόμα κι αν τον κατήγγειλε επανειλημμένα σε διεθνείς οργανισμούς. Κάνε υπομονή και μην μου πικραίνεσαι. Που ξέρεις, μπορεί στην άλλη ζωή να γεννηθείς σε μια άλλη χώρα όπου οι υπερμαχητές κατά της διαφθοράς σαν κι εσένα τυγχάνουν της δέουσας αναγνώρισης και πιστοποίησης. Μέχρι τότε όμως πρόσεχε πως εκφράζεσαι για να μην στεναχωρείς και τις 52.000 ακόλουθους του φαν κλαμπ σου στο Facebook. Γιατί αυτοί, όποιοι και να είναι, απ' όπου και να είναι, αναγνωρίζουν στο πρόσωπό σου τον ένα και μοναδικό υπερμαχητή κατά της διαφθοράς.
Το φαν κλαμπ του Οδυσσέα
Μιας και αναφέρθηκα στον φαν κλαμπ του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις επαναλαμβάνω το ερώτημα που είχε θέσει ο μακαριστός Σωκράτης Χάσικος και αρκετοί άλλοι, τι χρησιμεύει αυτή η ομάδα στον Γενικό Ελεγκτή;
Πρόκειται για την Ομάδα Στήριξης Γενικού Ελεγκτή στο Facebook με 51,9 χιλ. μέλη, την οποία διαχειρίζεται ο Ανδρέας Χασαπόπουλος, ο οποίος ως υποψήφιος βουλευτής των οικολόγων έλαβε μόλις 408 ψήφους. Ο Χασαπόπουλος που υπηρέτησε στην Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν και φαίνεται να είναι ακόμα, το δεξί χέρι του Οδυσσέα. Στην ομάδα αναρτώνται καθημερινά μόνο αντιπολιτευτικά θέματα με αναφορές, βίντεο και σχόλια με επιθέσεις όχι μόνο στον Αναστασιάδη αλλά και σε υπουργούς και άλλους αξιωματούχους. Η αναφορά δεν γίνεται βεβαίως για τα αντιπολιτευτικά σχόλια τα οποία και ευπρόσδεκτα και απαραίτητα είναι. Ακόμα και όταν περιλαμβάνουν υπερβολές.
Γιατί όμως η αντιπολίτευση αυτή πρέπει να γίνεται μέσα από το φαν κλαμπ του Γενικού Ελεγκτή με την φωτογραφία του στην επικεφαλίδα; Και γιατί ο Γενικός Ελεγκτής επιτρέπει να εργαλειοποιείται και το αξίωμά του αλλά και το όνομά του, εάν δεν το θέλει και δεν το επιδιώκει; Καμία απάντηση δεν έδωσε όσες φορές κι αν έχει ερωτηθεί γι’ αυτό παρά το ότι απαντά σε κάθε άλλη ερώτηση, ακόμα κι αν δεν υποβάλλεται προς τον ίδιο.
Τι το θες Οδυσσέα το φαν κλαμπ; Αυτά συνήθως τα χρειάζονται λαϊκιστές, πολιτικάντηδες, άνθρωποι που θέλουν να χειραγωγήσουν. Εσύ γιατί το έχεις ανάγκη και το συντηρείς;
--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.